Gebruiksaanwijzing:

The Original & The Square

1. Het is overbodig om de rookplank te weken, aangezien dit enkel stoom in de BBQ veroorzaakt en de temperatuur kan doen dalen zonder merkbare voordelen voor het rookproces. Indien u een gas-BBQ gebruikt, dient u de plank 30 minuten voor gebruik in koud water te laten weken vanwege de hoge temperaturen.

2. Bereid uw BBQ voor op de indirecte methode: plaats de kolen aan één kant en laat de andere kant vrij. Indien u in het bezit bent van een kamado BBQ plaats dan een heat deflector.

3. Verwarm de BBQ voor tot de gewenste temperatuur, meestal tussen 175°C en 200°C.

4. Leg de plank op het rooster boven de vrije zijde van de BBQ, weg van directe hittebronnen. Dit geldt niet voor een kamado BBQ met heat deflector.

5. Plaats het te bereiden product op de plank en sluit de deksel van de BBQ. Het cederhout geeft een subtiele rooksmaak aan het product terwijl deze langzaam gaart.

6. Controleer regelmatig de temperatuur van de BBQ en de gaarheid van het product.

7. Als de bereiding naar wens is, haal de plank voorzichtig van het rooster met ovenhandschoenen om verbranding te voorkomen.

8. Laat de plank afkoelen en reinig hem met water en een mild afwasmiddel. Gebruik geen schurende materialen om het cederhout te beschermen.

9. Spoel de plank grondig af en laat hem volledig drogen voordat u hem opbergt.

10. Herhaal deze stappen voor volgende BBQ-sessies en geniet telkens weer van de heerlijke smaak die de cederhouten plank geeft aan uw gerechten.

Kampfire XXL

Hier gaan we:

1. Bevestig uw gerecht met de meegeleverde RVS spijkers of geef het een stijlvolle touch met slagerstouw.

2. Zet de plank neer alsof hij een stoere cowboy is rond een knisperend kampvuur en laat 'm voelen dat de wind 'm een goedkeurend knikje geeft.

3. Test of de plank een prettige temperatuur heeft door te zien of u uw hand erop kunt laten liggen.

4. Als de bovenkant van de plank te heet is en de onderkant te koel, pas dan de standaard aan om de perfecte hoek te vinden.

5. Leun achterover met een drankje, laat de aroma's u betoveren en geniet van het vuur alsof het een live concert is en de vlammen de rocksterren zijn.

6. Maak gebruik van een kernthermometer om te controleren of uw gerecht op de juiste temperatuur is.

7. Na het culinaire avontuur, laat de plank nog even chillen bij het vuur om bacteriën weg te roken. Geef 'm daarna een spa-dag met warm water en een borstel voor een frisse start.